Idag var det så varmt! Inte lika varmt som igår kanske, när det dessutom var strålande sol hela dagen och  oturligt nog jobbade, men fortfarande varmt trots att det var molnigt hela dagen. 
Jag slöade hemma på morgonen i tron om att det var dåligt väder för att det såg så grått och tråkigt ut, sen gick jag ut på balkongen och insåg att det var shortsväder. Så jag och Bea drog på oss varsitt par shorts och åkte ner till Liberty, ett väldigt fint och gammalt varuhus med trätrappor och fantastik fasad och trängdes med många familjer som var ute och firade Mors Dag (som är jättestort här!). Sen klämde vi också på otaliga märkesväskor, skrattade åt hur absurt dyra kläderna på budgetavdelningen var och trånade efter skor och porslin. Tomhänta (har fortfarande inte fått lön) gick vi vidare till EAT och sen ner til Lecister Square där vi råkade springa in i filmpremiärern av Divergent där bl.a. Kate Winslet gick på röda mattan (!!). Hur coolt är det inte att bara "råka" gå förbi en filmpremiär sådär, skulle aldrig hända i Stockholm!

Sen gick vi ner till EAT där Tilda jobbar vid London Eye rätt lagom tills hon slutade, jag drack en Mocha Chiller som ska vara som en frappe men som mer smakade halvsmält chokladglass. God men otroligt mäktig. Sen satte vi oss på en terass och kollade på alla fashionabla tjejer, som tyvärr såg likadana ut och kom från Vogue Festival. 
På vägen hem sen köpte vi "grillmat" som vi stekte på inne och vi tre hade världens mysigaste middag i vardagsrummet där vi pratade om massa olika intressanta och ointressanta saker. Mest intressanta haha. Och jag grillade marshmallows över gasspisen och det funkade utmärkt! 

Enda bilden från idag; Tilda dricker öl ute på terassen, även om jag inte ens klarar av lukten av öl så var det en sån somrig bild tyckte jag. 


Godnatt
Drygt två timmar, många gator och tre John Mayer album senare är jag hemma igen. Och sen jag kom hem har jag hunnit med pannkakor och filmen About Time. Efter att ha legat inne hela dagen tvingades jag ut av min egen rastlösa kropp och vandrade runt på Londons gator medans det blev mörkt. Gick förbi Oxford Street, Buckingham Palace igen, hamnade vid Big Ben tillsammans med i princip enbart turister; det var jag och en kille som köpt takeaway pizza som verkade bo här, medans resten gick med varsin kamera framför näsan. Det är som Bea säger, går någon ensam och verkar veta vart den ska, så syns det att det inte är en turist. Sen tog jag mig en tur ner till Tilda på EAT vid London Eye. Sen gick jag hem igen, en annan improviserad väg, förbi Trafalgar Square och The Ritz. Jag tyckte alltid illa om att gå när jag var liten, men numera gillar jag det jättemycket. Det är så härligt att bara gå runt och hitta en väg dit man ska via ställen man aldrig någonsin satt sin fot på tidigare, när man inser att lokalsinnet inte sviker en och man kan freestyla lite med vägen. Det gillar jag. Och att titta på människor. Och att lyssna till John Mayer, som förövrigt är fantastisk. 
 
Mina pannkakor var väldigt goda och filmen var väldigt bra. Den var dessutom inspelad mestadels i London, vilket gjorde det ännu roligare när man kände igen ställen. Så nästa gång jag går på Beak st. i Soho så kan jag tänka på att Rachel McAdams har gjort samma sak haha. Den var väldigt fin, och tänkvärd samtidigt som den var väldigt rolig, så rekommenderar den verkligen! 
 
Nu ska jag sova gott, ensam i den stora sängen jag och Mathilda vanligvis delar, för hennes mamma är här. 
 
Puss
Chillade rätt galet första halvan av den här dagen. Körde frukost som övergick till lunch eftersom att jag åt så himla långsamt. Till det började jag läsa boken jag fick från Farmor&Olle i julklapp: 438 Dagar. Det är boken där Martin Schibbye och Johan Person skildrar resan till Ogaden-regionen på Afrikas Horn, som skulle blivit deras största scoop hittills, men som istället gick väldigt snett. Ni hörde säker om dem för några år sedan, de svenska journalisterna som satt fast i Etiopien och som tillslut äntligen fick komma hem. Jag gjorde en presentation om dem på samhällskunskapen när de precis blivit tillfångatagna och det hela var en stor nyhet, och sen dess intresserade det hela mig rätt mycket. Boken är hittills väldigt bra, spännande, känns äkta och framförallt fruktansvärd. Jag skulle verkligen rekommendera den, även om jag precis börjat, om man skulle känna för att läsa något som faktiskt är en sann historia och samtidigt få allmänbildning och känna sig lite smart haha.

Efter lunchen tog jag mig samman och avslutade det övnings-högskoleprov jag höll på med. Det gick bättre än förväntat med tanke på att jag inte pluggat matte på ett halvår, vilket känns lite betryggande inför det kommande provet. Måste dock plugga mer... saknar mina matteanteckningar som ligger hemma, där är allt fint organiserat och tydligt förklarat.

Nu ska jag nog ut lite, måste röra på mig någonting idag i alla fall!

puss