Söndag. Nionde mars. Alltså fortfarande början på mars. 20 grader. Alltså sommar. 


Omg, hur kan detta hända, och dessutom i staden som uttalat har bland världens sämsta väder, där folk alltid går med paraply utifall det börjar regna och man kan räkna med att gräset i Hyde Park är blött. I den staden var det i söndags klart sommarväder, med strålande sol, klarblå himmel och inte ett moln i sikte. Tack Gud, det behövde vi.


Jag och Mathilda vaknade relativt tidigt och tog oss ut till blommarknaden i Shoreditch. Det var inte bara vi som hade den idén. Det var smockat med folk på Caledonian Road, och man fick verkligen trängas med shortsklädda londonbor. Men fint var det. Blommor i alla möjliga färger, försäljare som skrek med grov accent och sol, massor med sol. Vill vara här i sommar enbart för att gå på den marknaden varje söndag. 


Sen spontanpicknickade vi i en park bredvid och mötte efter det Nadine och Bea. Vi fyra gick sen till Brick Lane, drack juice, dreglade över mat från världens alla hörn och slutade vid southbank, nere vid London Eye, där vi njöt av de sista solstrålarna och hälsade på Tilda på jobbet. 
Vilken perfekt, underbar dag. 

Kommentera

Publiceras ej