Flygresan gick jättebra. Jag och Mathilda hade lite tid på Heathrow för att äta frukost och handla det sista och sen var det dags för boarding. Jag älskar flygplatser, spänningen med att åka iväg någonstans, gå genom säkerhetskontroller och att alltid ha sitt pass och boardingkort redo. Och att dessutom se folk klädda i kläder anpassade till slutdestinationen är så kul. 
I Köpenhamn vinkade jag av Mathilda och när jag var framme vid min gate så var boardningen redan i full gång, så smidigt. Somnade gjorde jag innan vi lyfte och vaknade lite förvirrad i luften haha. Sen sov jag hela flygresan hem till Stockholm och vaknade igen lagom till att se Globen och Kaknästornet, och därifrån lyckades jag lokalisera Nacka Forum och Skurubron, väldigt kul att flyga över sånt man känner igen! På flygplatsen möttes jag av mamma och Jacqueline som båda var otroligt roliga att träffa igen.
 
Att komma hem var som förväntat konstigt på det sättet att det inte känns som att jag har varit borta i snart fem månader. Att se att området ser likadant ut (förutom att alla har bytt till vita dörrar) och att mitt rum var nästan exakt som jag lämnade det var både skönt och lite tråkigt, tanken på att ingenting förändras är lite jobbig. Men mest skönt, jag gillar ju när det är som det brukar vara.
 
På kvällen igår gick jag de få metrarna ner till Amanda, fick umgås med henne och äta grillat. Det var mycket uppskattat och kändes också lite som att komma hem, hur mycket har jag inte varit där under alla år egentligen haha?
 
Idag hann mamma och jag med en hotellfrukost (stor skillnad mot min vanliga frukost - två ägg på knäckebröd), en tur till Hötorgshallen för ost och oliver, köpa körsbärskvistar som påskris + supergoda jordgubbar, gick förbi Brandy Melville för att visa henne vad jag jobbar i för butik (de har typ exakt samma saker, men lite annat vilket var roligt att se. Så mycket mer smycken hade de dock!). Sedan lyckades vi förrvirra oss inne på NK och svängde förbi Boomerang (kan vara en av mina nya favoritaffärer, vill ha typ allt) på vägen till Kungsträdgården där körsbärsblommorna blommar förfullt. Tänk att jag lyckades pricka in det! Och såklart fick jag äntligen, äntligen köra bil. Var väl inte lika smidigt som det en gång var, men det kommer nog tillbaks! Annars har jag mest hängt med Nisse, legat i min egna underbara säng och tagit det lugnt. Åh vad jag har saknat Nisse och åh vad jag ahr saknat min säng. Hade glömt hur otroligt skön den är. 
 

Att vara hemma nu gör ju att det inte blir lika annorlunda senare i maj när jag flyttar hem på riktigt. Då kommer jag kanske inte uppskatta det jag tog förgivet förut lika mycket som jag gör nu. Hur fantastiskt är det inte med golvvärme tillexempel? Och allting här är ju anpassat till min (och mammas) längd. Diskbänken är bra nivå, jag måste inte klättra på bänken för att nå saker och handfatet är perfekt. Dessutom har vi stolar, riktiga stolar och ett bord att äta vid. Kanske inte det mest fantastiska tycker ni, men när man har levt med pallar och en skiva man drar ut från köksön, då är ett bord med stolar lyx. Och. Det är rent. Det är så väldigt rent. Hur mycket vi än städar i lägenheten så blir det smutsigt direkt igen, och dessutom så är ju själva lägenheten inte superfräsch från början. Så det är så underbart rent här, dör lite av glädje faktiskt. 
 
Nu väntar jag på att några av vår familjs bästa vänner ska komma hit och fira påsk med oss. Tror den här veckan jag är hemma kommer bli grym. 
 
 
Puss
 

1 kommentarer

Fridah

18 Apr 2014 15:12

Haha, åhh! Kommer precis ihåg känslan av att köket var RENT! Är fortfarande så överdrivet tacksam över att det är så... :)

Kommentera

Publiceras ej