Hur gick egentligen mina äventyr ute i norra London? Det kanske ni undrar, eller så gör ni inte det. 


Jag tog i alla fall bussen och hoppade av uppe på en kulle/litet berg efter att ha åkt igenom Hampstead Village. Det är förövrigt ett supermysigt område, det kändes som en riktig brittisk by nästan med vackra tegelbyggnader, små affärer och många cafeér. När jag väl gick av hamnade jag nästan direkt inne i en liten skog, och jag insåg inte förän då att jag faktiskt saknar naturen lite. Hemma är jag ute flera dagar i veckan och går med Nisse, och då blir det ofta skogen jag går i, men nu har jag knappt sett träd sen jag kom hit. Det närmaste naturen jag kan komma är Hyde Park, så långt kan jag sträcka mig. Det var nästan lite magiskt inne i skogen faktiskt, för solen lyste ner och det blev ett oranget sken; typ som höst, fast minus löven. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det.Det visade sig att den lilla skogen var en jättestor skog/park som går under namnet Hampstead Heath.


   Efter ungefär tre steg insåg jag att det var väldigt lerigt och att jag hade mina nya, fortfarande helt vita, skor på mig. Ingen bra kombination. Så hur gärna jag än ville promenera i skogen så ville jag hellre rädda mina skor hehe, så jag tog mig ut och hamnade på en väg med massa stora lyxiga hus där jag promenerade. Gick jag tillbaks till den lilla huvudgatan där det var ännu finare när solen stod lågt och sken på teglet. Gillar ändå tegel, det är väldigt mysigt. Och brittiskt. Önskar jag hade en fin kappa (gärna en himmelsblå) att gå på promenad i, det skulle kännas så brittisk och så slipper jag frysa i blåsten. Men det ligger inte riktigt i min budget för tillfället tyvärr...
 


Det var en världsmysig dag faktiskt, och det påmminde mig om varför jag flyttade till London. För att se någonting nytt, för att upptäcka och känna mig hemma på någon annan ort. I Stockholm hade det nog varit svårt att bara hoppa på en buss och hamna vid en park jag aldrig sett och byggnader inte kände igen. Ett ställe som är vackert men helt nytt. Usch vad bra jag trivs i London sådana dagar. När det är sol ute och jag kan lyssna på The Royal Concept.
 
puss

Kommentera

Publiceras ej